Tervetuloa matkalle kohti onnellisempaa elämää!

Kiva kun olet täällä! Olen Anna (voit lukea minusta ja tämän blogin taustoista lisää täällä), ja kirjoitan täällä kaikesta mikä liittyy onnelliseen, laadukkaaseen ja merkitykselliseen elämään.

Uskon, että elämässä vähemmän on enemmän ja laatu korvaa määrän. Elämme suuren materiaalisen yltäkylläisyyden ja jatkuvan informaatiotulvan keskellä. Sekä kulttuurimme että lajityypilliset ominaisuutemme kannustavat meitä keräämään lisää tavaraa ympärillemme, mutta lopulta liiallinen ostaminen ja omistaminen tekee meidät vain onnettomiksi (puhumattakaan siitä miten vahingollista se on ympäristölle!). Samaten tiedon, viihteen ja vapaa-ajan lisääntyminen ja lähes koko maailman verkottuminen on luonut tilanteen, jossa saamme jatkuvasti paljon tietoa kaikesta ja näennäisesti kaikki on meille mahdollista. Tämä luo paineita, ristiriitaisia odotuksia ja jatkuvaa oman elämän vertailua muihin. Kaikkea ei kuitenkaan voi saada, ja jatkuva kaiken tavoittelu tekee meidät onnettomiksi. Voidakseen elää onnellista, omannäköistä elämää on tiedettävä kuka on ja mitä haluaa. On opittava luopumaan. Kun luopuu kaikesta siitä mikä on turhaa ja ylimääräistä, voi saada sen millä on merkitystä.

Oma pyrkimykseni kohti onnellisempaa elämää lähti liikkeelle ahdistumisesta liian suureen tavaramäärään. Karsiessani ja vähentäessäni kotimme tavaroita ja opetellessani uutta suhtautumista omistamiseen ja uusien tavaroiden ostamiseen, aloin havaita mitkä muut asiat elämässäni olivat ylimääräisiä. Olin elätellyt turhia kuvitelmia siitä millainen ihminen haluaisin olla. Aloin vähitellen ymmärtää millainen oikeasti olen ja mitä haluan oikeasti tehdä. Aloin myös käsittää että voidakseni olla oma itseni ja elää sillä tavalla kuin haluan, tavalla joka tekee minut onnelliseksi, minun on luovuttava ylimääräisistä kuvitelmista ja yritelmistä itseni suhteen. Turhien ja ylimääräisten asioiden karsiminen eteni oman ajankäyttöni ja tottumusteni tarkasteluun, ja näin yksinkertaisesta kaapinraivausprojektista tuli elämäni mullistanut yksinkertaistamisen ja olennaisten asioiden löytämisen prosessi. Tällä tiellä olen edelleen, ja matka on todennäköisesti elämänikäinen. En ole tässä asiassa mestari, vaan ikuinen opiskelija.

Entä millaisia aihepiirejä aion käsitellä blogissani; millaisista palikoista rakentuu tämä tie onnellisempaan elämään? Tavaranraivaamiseen ja järjestelemiseen liittyvät sisällöt kiinnostavat minua edelleen, niistä tulen varmasti kirjoittamaan. Tavaran kiertokulku elämässämme on jatkuva, joten asia ei koskaan ole loppuunkäsitelty. Minimalistinen ajattelutapa on minulle tärkeä, joten minimalismi tulee myös olemaan näkyvässä roolissa kirjoituksissani. Ostaminen ja kulutuskäyttäytyminen liittyvät läheisesti samaan aihepiiriin. Tätä sivuten käsittelen myös varmasti kotitalouden taloudellista suunnittelua ja budjetointia. Onnellisen elämän kannalta olennaista on se, että hallitsemme itse elämäämme emmekä ole asioiden vietävissä, eikä rahan merkitystä onnellisuuden kannalta pidä aliarvioida. Suunnitelmallisuudesta puheen ollen, myös ajankäytön suunnittelu on ensiarvoisen tärkeä onnellisemman elämän pilari, ja tätä kautta hyödyllisten tottumusten luominen ja ylläpitäminen. Näissä asioissa olen itse vielä täysin noviisi, mutta sitäkin suuremmalla varmuudella ne tulevat näyttelemään suurta roolia blogissa. Luulisin että näiden lisäksi käsittelen myös tavaraan ja kuluttamiseen liittyviä ekologisia näkökohtia, itsetuntemuksen lisäämistä ja psykologiaa sivuavaa self-improvement-osastoa, ja kaiken tämän läpileikkaavana teemana sitä, miten vanhemmuus, lapsiperheen arki ja parisuhde linkittyvät tähän kaikkeen.

Aika paljon kaikkea (ja lisääkin voi tulla), mutta elämä on – ja siitähän tässä on kyse.

Tervetuloa mukaan siis! Keskustelu on sallittua ja erittäin toivottavaa! En ole asiantuntija enkä yritä esittää olevani, vaan olemme kaikki yhteisellä matkalla, oppimassa toisiltamme.

Linkkejä aihepiiriin liittyen löytyy täältä.

Kirjallisuuslista puolestaan täältä.

 

2 thoughts on “Tervetuloa matkalle kohti onnellisempaa elämää!

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: